U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Vormelingen op bezoek


De vormelingen van de federatie Sint-Trudo kwamen bij ons op gesprek! Ook met de Bijbelbengels hadden we echt een leuke namiddag! Sara Gennez, één van de Bijbelbengels, schreef een mooi verslagje van hoe ze die namiddag ervaren heeft.

   

 

Wij zijn met de Bijbelbengels naar de zuster Clarissen geweest. Dat was een fijne uitstap. We hebben er gezongen en zuster Carmen heeft ons begeleid op de gitaar.

We hebben ook gezien hoe hosties gemaakt worden. Zuster Carmen gaf ons uitleg bij de machines die daarbij gebruikt worden. Hosties worden van water en bloem gemaakt, zoals brood. Het deeg wordt in een heel grote pan gegoten en gebakken. Dan heb je een hele grote hostie en daaruit worden kleine hosties gedrukt. De hosties zelf gaan naar de kerk. De overschotjes kregen we in een zakje mee naar huis. Hosties zijn heel lekker als snoepje. 

We hebben ook een wandeling gemaakt naar de tuin van het klooster, waar een grote klok aan een paal hangt. Daar gingen we op de foto met de Bijbelbengels. Het bezoek aan het klooster was heel leuk. 

Als ik in de kerk van de pastoor een hostie krijg, denk ik nog eens terug aan ons bezoek aan de zusters.
 
 
Sara Gennez (8 jaar)