U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Verbouwing...


Als u in 2021 langs ons klooster bent gepasseerd, heeft u het ongetwijfeld al gezien: onze verbouwingswerken zijn gestart. Na jaren van verlangen, plannen en wachten is men eindelijk aan de afbraak begonnen.

 VOOR DIAMONTAGE VAN FOTO'S ZIE 'Foto's bouw'!

Wat zijn onze plannen, wat gaat er gebeuren?

De rechterkant van ons klooster (daar waar de poort staat/stond) tot aan de kapel wordt afgebroken. Naast de kapel wordt op vraag van erfgoed de Jeruzalemsteeg in ere hersteld. Op vraag van de brandweer zal deze wel breder zijn dan oorspronkelijk het geval was - in geval van nood moeten ze immers door kunnen.

Naast de Jeruzalemsteeg zal dan ons klein, compact en nieuw kloostertje komen. Dit zal in twee fasen gebeuren. Eerst komt op ons gedeelte een smal en lang gebouw met gelijkvloers, eerste, tweede en derde verdieping. In de twee bovenste verdiepingen komen de kamers van de zusters, op het eerste komen werkkamers. Het gelijkvloers zal bestaan uit gemeenschappelijke ruimten. In deze eerste fase zullen deze gemeenschappelijke ruimten krap zijn.

In een tweede fase zal het gelijkvloers van het huis naast ons (huisnummer 70 - vroeger het huis van de familie Londoz-Debruyn) bij onze gelijkvloers gevoegd worden. Dan zullen we er ook een ruime kapel hebben voor onze vele gebedsmomenten. De hostiebakkerij wordt ook voorzien in de uitbreiding van fase 2 en zal dus nog niet direct heropgestart worden, al blijven we natuurlijk wel hosties verkopen.

In latere fasen zullen appartementen voorzien worden op de rest van de site