U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Youfra


De boeiende, enthousiaste getuigenissen van enkele jonge mensen die inspiratie vinden in de levensstijl van Franciscus en Clara van Assisi, jongeren die YouFra België (Young Franciscans) hebben opgericht: je kan ze hier aan het woord horen! YouFra groeit wereldwijd uit tot een beweging van jonge mensen die zich aangesproken weten door de franciscaanse spirit en deze trachten te beleven en uit te dragen in hun omgeving. Wil je graag persoonlijk kennis maken met de werking van YouFra, aarzel dan niet ons te contacteren.

 

Een Youfraviering in HeuvellandEen Youfraviering in Heuvelland

 

Lid worden van de Youfra is volwaardig lid worden van een grote en wereldwijde franciscaanse familie… is echt volgeling van Franciscus zijn, met heel je leven.” uit de leefregel van YouFra

Broeder Kenny Brack, minderbroeder en gardiaan van de kapucijnen van Antwerpen was voordien priester in de parochiefederatie Heuvelland. Door de beleving van de franciscaanse spiritualiteit geeft hij een heel eigentijdse impuls aan jonge mensen om het evangelie concreet te beleven. De wieg van de Youfrabeweging in Vlaanderen ligt in Heuvelland, deze breidt zich verder uit in Antwerpen; zijn er jonge mensen in de streek van Sint-Truiden die ook zo hun leven van elke dag willen laten inspireren door Franciscus van Assisi, dan zijn wij graag bereid met deze jonge mensen op weg te gaan en kan Youfra ook hier een nieuwe impuls geven aan jonge mensen die hun leven intenser willen leven!

Hier hoor je enkele jonge mensen aan het woord die aan de grondslag liggen van Youfra-Heuvelland.