U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Misdienaars op bezoek


De misdienaars van de Kanafederatie kwamen met hun begeleiders een hele namiddag op bezinning. Hier kan je een boeiend verslag lezen met een paar mooie foto's zien!

De misdienaars van Groot Kinrooi kwamen ons opzoeken, samen met een paar ouders, parochieverantwoordelijken met hun pastoor Luc Vanherck. Een fijne ontmoeting voor hen en voor ons!

 

 

Misdienaars van de Kanafederatie
op bezoek bij de zusters Clarissen
 

Vol verwachting vertrokken de misdienaars van de Kanafederatie samen met hun begeleiding naar het klooster van de Clarissen in Sint-Truiden.  Na een hartelijk welkom door zuster Elisabeth en een lied was er een korte voorstelling. Een speciaal welkomwoord was er voor Kobe en Pieter, twee nieuwe misdienaars, die voor het eerst samen waren met de ganse groep.

 
Hierna volgde een boeiend gesprek, met vraagjes als "wat is een zuster", "mag je tv kijken" tot "wie is Jezus voor jou". De foto's spreken voor zichzelf. In de hostiebakkerij legde zuster Elisabeth ons uit hoe de hosties gemaakt worden. Ze verklapte ons ook hoe het komt dat de priester in de eucharistie de grote hostie mooi in twee kan breken. En ja, de resten van de gebakken hosties kregen we mee naar huis om lekker van te snoepen.

 
Maar dan was het tijd om te danken. Dit deden we samen met zuster Elisabeth in de mooie kapel van het klooster. In de zaal wachtte ons achteraf warme chocomelk die zuster Elisabeth 's morgens met veel liefde had klaargemaakt. Ook de cakejes die Paula voor ons gebakken had waren heerlijk. In drie ervan zat een boon. De drie gelukkigen werden, zoals je op de foto kan zien, tot 3 koningen gekroond.

 
Maar aan alles komt een einde....Met het liedje "Dankjewel...ik zeg je dankjewel...namen we afscheid van Moeder Abdis en zuster Elisabeth.