U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Kom en zie!


'Kom en zie' is een project voor ieder die wil kennismaken met onze gemeenschap. 

In deze rubriek vind je een ruim aanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen die ons in school- of groepsverband of ook persoonlijk willen komen bezoeken. De links naar foto's en verslagen van fijne ontmoetingen, vind je onderaan deze pagina. Hieronder zie je telkens een foto van de groep die meest recentelijk bij ons op bezinning kwam. In het submenu van deze pagina vind je de foto's en verslagen van andere groepen.

 

Leerlingen van de Tuinbouwschool verzamelden op school samen met leraar Ronny Koppen voedselpakketten die ze aan onze poort uitdeelden aan de armen van de stad Sint-Truiden.Leerlingen van de Tuinbouwschool verzamelden op school samen met leraar Ronny Koppen voedselpakketten die ze aan onze poort uitdeelden aan de armen van de stad Sint-Truiden.

 

 

 

Kom je zelf graag ook eens op bezoek, alleen of met een klas of groep, dan kan dat!

Voor klassen (vanaf het 1e leerjaar), vormelingen en jeugdgroepen:

Gelegenheid tot ontmoeting en gesprek met een zuster. De kinderen en jongeren  kunnen zelf vragen stellen over wat zij graag over ons leven willen vernemen. Deze vragen worden best op voorhand voorbereid met de leerkracht, catechist of leid(st)er.

Zo een ontmoeting duurt max. één tot anderhalf uur. Op het programma staat: een gesprek met een zuster, een bezoek aan de hostiebakkerij, een ontspanningsmoment en een kort gebedsmoment.

  

Bezoek van een klasgroep aan de hostiebakkerij:

Ook jonge mensen die voor school een presentatie over religieus leven willen maken, kunnen een gesprek aanvragen met één van onze jongste zusters:

  Zr. Carmen en zr. ElisabethZr. Carmen en zr. Elisabeth

 

Wens je op één van bovenstaande initiatieven in te gaan, dan kan je (liefst tijdig) een afspraak maken met zuster Elisabeth per e-mail.

 

Voor leerlingen van de derde graad middelbaar onderwijs:

Heel wat scholen geven hun leerlingen van de derde graad de kans om een beroepsgerichte stage te doen in een bepaalde sector. Ook wij stellen onze gemeenschap open voor leerlingen die binnen het kader van zo een stage onze dagorde eens gedeeltelijk willen beleven. Leerlingen of leerkrachten kunnen contact met ons opnemen via het contactformulier van deze website.

 

Voor groepen volwassenen:

Groepen volwassen die nader willen kennis maken met onze levenswijze, ontvangen we na afspraak in de namiddag tussen 14.00u en 17.00u. Per uitzondering ontvangen wij nu en dan ook 's avonds groepen bv. studenten van de faculteit Godsdienstwetenschappen, voor een gesprek met een zuster, een bezoek aan de hostiebakkerij, koffie  en het meebidden van de vespers of dagsluiting.

Wens je met een groep volwassenen op bezoek te komen, dan kan je ons contacteren op het e-mailadres van onze gemeenschap of ook telefonisch op het nr. 011/684220.

 

Ongehuwde vrouwen tussen 18 en 45 jaar die op zoek zijn:

Aan jonge vrouwen die zich geroepen weten tot religieus leven en zoeken naar gemeenschapsleven of geraakt zijn door de franciscaanse spirit bieden wij (geheel vrijblijvend) de kans een weekend of enkele dagen hier te verblijven en met ons mee te leven om onze gemeenschap en levenswijze beter te leren kennen.  Dit kan na een gesprek met onze abdis.

Wens je eens met ons mee te leven, dan kan je ons contacteren per telefoon of e-mail

  

Kom en zie!

Aan allen van harte welkom!