U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Bron 22


 

V A K A N T I E

 Een bezinning van Manu Verhulst over wat vakantie voor jou kan betekenen...

 

‘Kom, we zijn weg’. En Hij voer met hen het meer over naar een eenzame plek om daar alleen te zijnen wat uit te rusten…Zo staat het ongeveer in Mc. 6, 31-32 Jezus’ voorstel om vakantie te nemen is heel bescheiden. Alsof Hij wilde zeggen: verwacht daar nu ook niet alles van. Vakantie is geen wonderrecept dat plotseling alles herstelt en alles geneest.

 

Vakantie is maar de valies, alles hangt er vanaf : wat steek je er in ? In die korte evangelie-anekdote ligt een blauwdruk van vakantie: ‘Kom, we zijn weg'! De zorgen, de drukte en de eentonigheid van het alledaagse werk achter zich laten. Een andere plek opzoeken: vertrouwd of onbekend, maar altijd splinternieuw, nog nooit op die manier gezien. Geen mierenkolonie van mensen waar iedereen weer niemand is, maar een plek waar je de ander al van heel ver ziet aankomen.

 

Om daar alleen te zijn en de ruimte te vinden om er voor elkaar te zijn in een verhaal zonder woorden. ‘Kom, we zijn weg’ zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn.

 

Manu Verhulst  

 

Gebed 

Geef mij een hart dat vakantie kan nemen,

zich even kan losmaken uit het gareel van werken en zorgen.

 

Geef mij een hart, God, een open hart en open handen

om naar mensen toe te gaan,

te luisteren naar hun verhalen

en te snoepen van hun vriendschap.

 

Geef mij een hart

dat gelukkig kan zijn om kleine dingen,

dat kan bewonderen zonder te bezitten

en kan bidden zonder woorden.

 

God, geef mij een hart dat vakantie kan nemen

zoals Gij, op die zevende dag,

toen alles wat Gij gemaakt had weer goed was.

Amen.