U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Bron 2


 

'Vind je kracht steeds meer in de Heer'

 H. Clara van Assisi

 

Slaapmutsje in ochtenddauwSlaapmutsje in ochtenddauw

 

Net zoals de meeste mensen doen, liet ook Clara een testament na aan haar zusters. Hierin drukt zij hen nog eens op het hart wat voor haar van wezenlijk belang was. Een testament dus waarin geen financiële kwesties te vinden zijn, maar wel een geestelijk of spiritueel erfgoed, in eerste instantie voor haar zusters, maar ook voor ieder die van dit erfgoed leven wil. 

 

Een korte maar krachtig vers uit haar testament is dit: 'Vind je kracht steeds meer in de Heer!' Er zijn zoveel mogelijkheden waaruit mensen kracht kunnen putten, zoals sporten, muziek beluisteren of bespelen, wandelen in de natuur, een goed gesprek met iemand en vul  zelf maar verder in. Misschien het overwegen waard: welke zijn mijn krachtbronnen?

 

Wat ons echt kracht geeft in het leven, heeft altijd te maken met het leven zelf, met de Bron van alle leven. Wij hoeven het niet zo ver te gaan zoeken, hoe we 'in de Heer kracht kunnen vinden'. Nehemia, een profeet wiens erfgoed je terugvindt in de Bijbel, geeft ons een tip in de vorm van een wens: 'De vreugde die de Heer je geeft, zij je kracht!' Wat schenkt ons diepe vreugde in het leven? Waarin liggen onze zegeningen? Ze zijn misschien zo voordehand liggend dat wij ze over het hoofd zien...

 

Dat wij kunnen horen, zien, voelen, ruiken, proeven, kortom genieten van de allerkleinste dingen, is dat niet een wonder op zich? Wie één of meerdere zintuigen moet missen, kan dat beamen. In de Heer je kracht vinden heeft alles te maken met dit vermogen om te leven met de oren, de ogen, het hart wijd open voor wie ons tegemoet komt. Dat schenkt het hart verkwikking, troost en vreugde, en daarin ligt onze kracht omdat de Heer zelf, zij het dan zo verborgen dat wij Hem rats voorbij lopen, daarin aanwezig is en ons tegemoet komt.