U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Leerlingen op bezoek


Regelmatig komen leerlingen op bezoek bij ons, zowel in klasverband als op vrijwillige basis. Het is telkens een verrijkende ontmoeting! Hier kan je enkele foto's bekijken en hun getuigenissen lezen!

 Enkele getuigenissen:

 

 

De eerstejaars van de Tuinbouwschool verzamelen samen met hun leraar Ronny Koppen ieder jaar voldoende eetwaren om ruim 60 voedselpakketten te maken die ze komen uitdelen aan de armen die bij ons aanbellen.

 


 

De kindjes van het eerste leerjaar van de basisschool Klavertje 5 kwamen in april, net voor hun eerste communie, met meester Ronald op exploratietocht naar de hostiebakkerij!  Ze hebben de zusters ijverig meegeholpen met hosties bakken, uitboren, sorteren en verpakken!

 


De leerlingen van de Tuinbouwschool brachten ons een bijzonder bezoek! Zij verzamelden op school eerst  voedingswaren  en een groep leerlingen bracht ze mee naar ons en maakten er samen met hun leraar Mr. Ronny Koppen voedselpakketten van om aan de armen uit te delen: 52 grote en gevarieerde pakketten. De dag nadien kwam een volgende groep leerlingen om alles uit te delen aan de armen die bij ons kwamen aanbellen, en of ze blij waren.? Ze werden met grote dankbaarheid ontvangen! Dat maakte ons allemaal heel blij: solidair zijn en kunnen delen met wie minder heeft, maakt iedereen rijker!

 
 

De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van de leefschool, hier vlak bij ons klooster, komen elk jaar eens op bezoek. We hebben telkens een heel fijne ontmoeting met elkaar, een heel rijke ontmoeting ook met verschillende geloofsovertuigingen. De kinderen die de islam belijden waren verrast dat Franciscus van Assisi zoveel respect had voor de moslims. Hij ging zelfs helemaal naar de Sultan toe. Hij leerde van de moslims dat zij veel eerbied hebben voor Allah en voor de heilige woorden uit de Koran. Toen Franciscus terug thuis kwam, leerde hij zijn broeders dat ook zij veel eerbied moesten hebben voor de woorden uit de H. Schrift en voor de namen van God en aan de burgemeesters scheef hij dat zij net zoals de moslims, de mensen van hun stad met een duidelijk teken moesten oproepen om God te loven.

 

De kinderen van het 5e leerjaar schreven samen met hun juffen een verslag van hun ontmoeting met de zusters hier!

 Onlangs bezochten wij, de leerlingen van het 5de leerjaar van de leefschool De Villa (Zoutstraat, Sint-Truiden) het klooster van de zusters Clarissen in de Diesterstraat. We werden zeer vriendelijk ontvangen door zuster Carmen. Tijdens het gesprek kwamen we heel wat te weten over het kloosterleven en wat de zusters allemaal doen: - vroeg opstaan- 5 keer per dag naar de kapel voor het gebed- het huishouden doen- hosties bakken- .........Vervolgens bezochten we de hostiebakkerij, waar zuster Elisabeth ijverig aan het werk was. We mochten zelfs een versgebakken stukje hostiebrood proeven.....Lekker! De zusters legden ons uit dat dit hostiebrood gewoon brood was, en nog niet hetzelfde als de communie die de christenen in de kerk krijgen. Voor onze medeleerlingen van het zesde leerjaar en uiteraard ook voor onszelf kregen we een zakje restjes van hostiebroodsnippers mee naar school. Kortom, het was een leerrijke uitstap, samen met onze bijzondere leerkrachten Juf. Tamara van zedenleer en Juf. Claire van godsdienst. En dit alles... zo dicht bij onze school...!