U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Transitus van de H. Clara


Het hoogfeest van de H. Clara wordt ingezet met het gedenken van haar sterven, ook Transitus genoemd, de overgang van dit leven naar een leven bij de Heer. Clara heeft dit moment heel intens en bewust beleefd. De woorden die ze op haar sterfbed sprak, zijn ons overgeleverd. Je kan de Nederlandse tekst hieronder lezen, op de achtergrond hoor je het Transituslied in het Latijn gezongen door de zusters Clarissen van Megen (NL). Verder kan je hier de Transitusviering van de H. Clara downloaden, mocht je de H. Clara op 10 augustus in je eigen parochie of gemeenschap ook zo intens vieren.

 

 

TRANSITUS VAN DE HEILIGE CLARA

10 augustus

 

Deze woorden sprak Clara toen ze stervende was: "Ga nu gerust, want je hebt een goede reisgeleide. Ga maar want Hij die je geschapen heeft, heeft je ook geheiligd. Hij heeft je steeds behoed en Hij heeft je met tedere liefde bemind zoals een moe­der haar kind liefheeft". En ze zei: "U, Heer, die mij geschapen hebt, wees gezegend". Toen één van de zusters haar vroeg tot wie ze sprak, antwoordde zij: "Ik spreek tot mijn gezegende ziel".