U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Iets voor jou?


Leeft in jou ook een verlangen om in deze maatschappij tegendraads te leven, word je geraakt door wat je hier leest over de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi en wil je je wel eens inleven in onze levenswijze?  Of zoek je gewoon een antwoord op belangrijke levensvragen? Aarzel dan niet contact te nemen met ons en kom gerust een keer op gesprek...

 

  

Claris worden doe je niet van vandaag op morgen. Het is een levenskeuze die langzaam moet groeien en rijpen. Het is ook niet zonder meer je eigen keuze, maar een keuze die in vrijheid kan ontstaan vanuit het diep innerlijk verlangen om zo te leven. Een verlangen dat misschien in je gewekt wordt door enkele zusters van ons te ontmoeten, door de ontmoeting met de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi of omdat je geraakt werd op de plaatsen waar zij geleefd hebben of... vul zelf maar in. De roeping tot een religieus leven gaat altijd via heel menselijke wegen.

 

Ben je een jonge vrouw en nog ongehuwd en vraag je je wel eens af of het iets voor jou zou kunnen zijn? Dan kan je enkele dagen inleven in onze gemeenschap. Eerst kan je een afspraak maken om eens op bezoek te komen en die ontmoeting zal zowel voor jou als voor ons uitwijzen of en wanneer je een paar dagen kan meeleven met de gemeenschap. Je gewoon een paar dagen inleven in onze levenswijze is de beste manier om er kennis mee te maken.

 

Wij willen met jou mee op weg gaan en luisteren naar je verhaal en met jou kijken en onderscheiden of je roeping en bestemming werkelijk in het clarissenleven ligt. Inleefdagen zijn er op gericht om te ontdekken of onze levenswijze geschikt voor je is en of jij daarin gelukkig zou kunnen zijn. Dat is een geleidelijk proces van samen leven, bidden en zoeken.

 

Als je na een tijd van meerdere inleefperiodes zou beslissen om in te treden en onze gemeenschap gaat daarmee akkoord, dan krijg je een vormingstijd van minstens 6 jaar waarin je nog helemaal vrij bent om al dan niet te blijven. In deze vormingstijd raak je geleidelijk vertrouwd met onze levenswijze door het concrete leven van alledag, doorheen gesprekken, begeleiding en studie.